Erkeklik İstisnai Bir Durumdur

Written by Burcu on 17:05:00

Toplumsal cinsiyet rolleri yüzyıllar sürecinde kurulan, yazılı ve yazısız tüm kuralları etkileyen ve o kurallardan etkilenen yaşama yönergemiz. Bu yönerge neyi nasıl yaşayacağımızı emrediyor. Örnek üzerinden gitmek daha açıklayıcı olabilir. Bir bebek doğmadan odası, kıyafetleri, oyuncakları hazırlanır. Kız çocuğu ise doğacak olan insan, pembe patikler, zıbınlar, havlular, bez bebekler, aynalar, taraklar hazır edilir. Erkek çocuğu için mavi ve tonları tercih edilir ve silahlar, arabalar satın alınır. Doğmadan birileri bizim için düğmeye basmıştır yani. (web sitelerinden alıntı, devamını okumak için alttaki linke tıklayın)

Fotoğraf sergisi için gündelik hayatta; kadınlara ait olan işler, meslekler, giysiler, duruşlar, bakışlar, aksesuarlar ve sözlerin erkeklere ait olduğunu düşleyin. Ya da erkeklere ait olmayan işler, meslekler, giysiler, duruşlar, bakışlar, aksesuarlar ve sözlerin yine erkeklere ait olduğunu düşleyin. Gözlerinizin önüne gelecek fotoğraf kompozisyonları "Erkeklik İstisnai Bir Durumdur " Fotoğraf Sergisi'ni oluşturacaktır.



8 Mart Dünya Kadınlar gününde sergilenmek üzere fotoğraflarınızı bekliyorlar.
http://www.erkeklikistisnaibirdurumdur.com

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book
  1. 0 yorum: Responses to “ Erkeklik İstisnai Bir Durumdur ”

AFFT NE Kİ? AFFT, yani Amatör Film ve Fotoğrafçılık Topluluğu 2002 yılında Selçuk Eser tarafından kurulmuş olup temeli ve özü arkadaşlığa dayanan, içinde hiyerarşi barındırmayan, kapıları tüm sinema ve fotoğraf severlere açık olan 'samimi bişi' dir.