AFFT Nedir Ne Değildir?

Written by Doğan Toryan on 22:50:00

AFFT, yani Amatör Film ve Fotoğrafçılık Topluluğu 2002 yılında Selçuk Eser tarafından kurulmuş olup temeli ve özü arkadaşlığa dayanan, içinde hiyerarşi barındırmayan, kapıları tüm sinema ve fotoğraf severlere açık olan 'samimi bişi' dir. Kurulduğu günden bu yana üyeleriyle birlikte birçok önemli aktivite ve etkinliğe imzasını atan AFFT, zaman zaman sıkıntılar yaşamış bir topluluktur ancak hiçbir zaman kendinden ve duruşundan ödün vermediği gibi bugün de mevcut üyeleriyle beraber tam gaz yoluna devam etmektedir.

Film ve fotoğraf gibi çok ortada duran bir konuda kurulmuş ve adının hakkını vermeyi her zaman bilmiş olan AFFT' de , bu konulara ilgili kişi sayısı çok olması itibariyle kimi zaman her kafadan bir ses çıktığı olmuş kimi zamanda birliktelik içinde hareket edilmiş ama sonuç itibariyle 'AFFT Ruhu' asla kaybolmamıştır. İroniktir ki, dışarıdan bakıldığında bazı zamanlar soğuk, umursamaz bir imaja sahip olsa da AFFT, sıcaklığıyla ve arkadaşçıl yapısıyla etrafındakileri her zaman kendine bağlamayı başarmıştır.

Kendini geliştirmenin çok kolay olduğu bu yerde kimliğinde de yazdığı üzere 'Amatör' bir ruh barınır. Öyledir ki, kendini bu ilgi alanları dahilinde geliştirmek isteyen üyelere her türlü imkan ve olanak sağlanır, sağlanmaya çalışılır. Saçma ve gerçekleştirilmesi olanaksız dahi olsa üyelerden gelen her fikir ve öneri AFFT' yi mutlu etmiştir. AFFT, bazı anlar olmuş içinde gruplaşma olduğuna dair eleştiriler almıştır ancak görülmüştür ki; arkadaşlığın bu denli yaşandığı, hiyerarşi gibi olguların olmadığı bu samimi yer herkese , her görüşe açıktır.

İmkanları dahilinde bugüne dek birçok bilindik veya yaratıcı aktiviteyle hayatını sürdürmüş olan AFFT hala daha kimsenin yapmadığı yararlı, geliştirici etkinlikler yapmaya devam etmektedir. Öyledir ki, 2004 yılında ilk geleneksel kısa film günleri düzenlenmiş bu festivalimsi olaya üniversite öğrencileri yanı sıra birçok amatör filmsever çektikleri kısa filmlerle renk katmışlardır. Geçtiğimiz yıl yapılan Amasra gezisinde çekilen fotoğrafları, yapılan 2. büyük sergimizde fotoğraf severlerle buluşturan AFFT, atölye çalışmaları, teknik-analiz çalışmalar gibi işin iç yüzünü merak eden kitlelere hitaben de birçok kez kollarını sıvamış bu gibi konularda da öncü olmayı bilmiştir.

Yaşamaya başladığı ilk günden beri katılımcıları, üyeleri ve severleri tarafından vazgeçilmez olmuş olan AFFT tıpkı ilk günkü heyecanıyla hayatını sürdürmekte. Bize renk katan mutluluk verici bu topluluğa üye olmak içinse yapmanız gereken şu bikaç kelimeyi söylemek : "'AFFT' yi sevdim, AFFT' ye üye oldum, Yaşasın AFFT :)" .

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book
  1. 0 yorum: Responses to “ AFFT Nedir Ne Değildir? ”

AFFT NE Kİ? AFFT, yani Amatör Film ve Fotoğrafçılık Topluluğu 2002 yılında Selçuk Eser tarafından kurulmuş olup temeli ve özü arkadaşlığa dayanan, içinde hiyerarşi barındırmayan, kapıları tüm sinema ve fotoğraf severlere açık olan 'samimi bişi' dir.